Известие

Collapse
No announcement yet.

Оперирах се от катализатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Оперирах се от катализатор

Мда, най-сетне се наканих и това да свърша. Старият катализатор е изтърбушен., а колата доби спортен звук при форсиране и осезаемо по-добра динамика и най-важното - вече не забива нос при потегляне.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

А на мястото на катализатора какво сложи ?
    Че на мен ми сложиха резонансно гърне - звука не се промени много, но пък вървенето - осезаемо ! А като говорим за звук - другата семейна 155 вече е само с тръба вместо задно гърне - там пък за къв звук иде реч ... ммммм
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

И аз съм с търбъ - ручи та се не трае и не забива вече нос. Да видим дали ще смъкне и разхода.
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
        А на мястото на катализатора какво сложи ?
        Че на мен ми сложиха резонансно гърне - звука не се промени много, но пък вървенето - осезаемо ! А като говорим за звук - другата семейна 155 вече е само с тръба вместо задно гърне - там пък за къв звук иде реч ... ммммм
        Еее Алекс ти чу на феста ,че моята е без задно гърне и ти го изкърти,хехехе .155-цата си реве много доволно и има много спортен звук без задно гърне,много радва звука.Имама и идея за спортен филтър,но по-нататък.
        Иначе и аз искам да махна катализатора и ще си сложа едно резонаторче,дано да се поотпуши колата,и да си стане истинско самолетче.
        Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 23:03.
        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
          Еее Алекс ти чу на феста ,че моята е без задно гърне и ти го изкърти,хехехе .155-цата си реве много доволно и има много спортен звук без задно гърне,много радва звука.Имама и идея за спортен филтър,но по-нататък.
          Иначе и аз искам да махна катализатора и ще си сложа едно резонаторче,дано да се поотпуши колата,и да си стане истинско самолетче.
          Бе има спортен звук - от газта се чува само бзззззз

Comment

Абе вие да не видите от мене на феста - плагиати.

Comment

А бе момчета за тия операций...и пара дават някъде!
              ...нали знаете?
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Знам, обаче моят катализатор просто са го изтърбушили, така че нямаше как...

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Знам, обаче моят катализатор просто са го изтърбушили, така че нямаше как...
                  ...и сега звънка!!!!...с резонатор, ще е по плътен звука.

Comment

И аз май смятам да направя тая интервенция че много гадно звънка
                    Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

[QUOTE=Alfa User;344170]А на мястото на катализатора какво сложи ?
                      [/QUOT

Аз от години съм само с тръба на мястото на катализатора
                      АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                      FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

На мен лично цялата операция по замяната на катализатора с резонаторно гърне ми излезе много далаверска - безплатен монтаж на безплатно гърне + 20 кинта да се почерпя ... или по-скоро да сипа повечко бензинец, за да се накефя на по-добрия вървеж
                        Иначе другата ни 155 също е със резонатор вместо катализатор, но имах предвид че от скоро е с тръба вместо задното гърне - поради бясно каране на някои колежки тука ... та зат'ва звука й сега е бесен - кат колата де
                        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Използвам темата да попитам колко струва тоя проклет катализатор на 155-цата?.Аз искам да го махна и да си сложа някаква прилична илиенска раздувка.Та мисълта ми колко парички би трябвало да ми дадът за него и колко ще ми струва поставянето на резонатора и новото гърне?

Comment

В раздел купува има един, дето ги изкупува....!...на К.Величков, след Стамболиски у десно посока Сливница има един сервиз дето изкупува....но незнам за колко...

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                              Използвам темата да попитам колко струва тоя проклет катализатор на 155-цата?
                              Моят замина за 80 лева.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                              Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Working...
                              X